top of page
תמונת הסופר/תEvgeni Z.

קציצות עדשים

עודכן: 9 באפר׳ 2021



רכיבים:

חצי קילו עדשים ירוקות.

חצי כוס אורז עגול.

חופן בזיליקום

חופן נענע

חופן אורגנו

2-3 גזרים

מלח ופלפל לפי הטעם.


שוטפים ומשרים עדשים ירוקות כמה שעות במים.

מבשלים אורז עגול. למה דווקא עגול? כי הוא יותר עמילני ונדבק יותר טוב.

קוצצים בזיליקום נענע ואורגנו.

מגרדים דק את הגזר. אם יש לכם מסחטת מיצים , עדיף להשתמש בה. כך גם תרוויחו מיץ בריא וגם תנצלו את הגזר.


קוצץ טוחנים עדשים. נחמד לשלב 2 סוגי טחינה , חלק ממש דייסתי וחלק עם קצת מרקם.ועכשיו כשהכל מוכן..... מתחילים בעבודה קשה.

בסיר גדול מערבבים את כל המרכיבים. מוסיפים מלח ופלפל לבן ומתחילים ללוש את התערובת עד צאת הנשמה. כשהנשמה כבר מגיע לשלב של לברוח , עוצרים , נושמים , שותים מים ומתחילים ליצור מהתערובת קציצות.

לאחר שהשולחן התמלא במסדר קציצות , מתחילים בשלב הטיגון

מחממים שמן (לא מזוכך , תשקיעו.... ) ומטגנים קציצות כ2 דקות מכל צד.


אם לא די בכך ובא לכם לשדרג , עוברים לרוטב.

עם בא לכם על צבע כתום , אז תמשיכו עם המתכון למטה , אם לא כל רוטב לטעמכם יתאים (למשל פסטו או עגבניות).


מקלפים וחותכים בטטה, דלעת וגזר. בסיר מטגנים קלות בצל , מוסיפים את החבורה הכתומה וממלאים סיר עד חצי בחלב קוקוס וחצי שני במים. מלח, פלפל, טיפונת אורגנו ומבשלים עד הרכות מוחלטת. טוחנים , מוסיפים תיבול ואם יצא סמיך מדיי , גם מיים.

שמים קציצות בסוטאז' ושופכים מעל את הרוטב.מבשלים על אש קטנה כ10 דקות.



כל מה שנשאר זה לסדר שולחן לשים בצלחת קצת אורז או אטריות ומעל את הקציצות. כוס יין או בירה קרה בצד בהחלט ישפרו את התמונה . אך תזכרו , אלכוהול פוגע בבריאות , ריכוז ואם שותים , לא נוהגים.



15 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page