
אתה שף? אתה טבעוני??! תעזור לי!! מה אני עושה?!?! גיוועלד!! מה לבשל?!?
מוכר לכן? לי מאוד מוכר, כי בשאלה הזאת אני נתקל המון (לשמחתי) מאמהות (ולא רק פולניות) אשר ילדיהן עברו לאחרונה לטבעונות.
אז... נשימה עמוקה... ועוד אחת... יופי. נא להירגע. "החיים" שלכן לא ידע רעב.
ישנם המון מוצרים טבעוניים ובריאים. ישנם המון מתכונים. רק צריך להשתחרר ולהיפתח לעולם החדש הזה.
נתחיל מזה שהרבה מנות שהתרגלתן להכין לא יהרסו ללא עופות ופרות, שיטיילו להן בטבע. תאמינו לי יש ממלאי מקום יותר מכובדים: כוסמת, קינואה,אורז מלא/אדום/שחור, חומוס, עדשים אדומות/שחורות/ירוקות, שעועית אדומה/מנומרת/בובעס/מאש/אזיקי ועוד ועוד...
כל אלא מכילים יותר מרכיבים תזונתיים מאשר בעלי חיים.
התחילו מביקור ברשת אורגנית והכירו את מוצריהן.
אני אישית מאוד ממליץ על רשת ניצת הדובדבן.יש להם המון מוצרים אורגניים ולא בהפרש מחירים ממש מזערי. יש מבחר גדול של מוצרים מבוססי סויה , כגון טופו מיצרנים שונים ובמרקמים מגוונים , שבבי ונתחי סויה (יבשים) בטעם שווארמה ,עוף ובקר , שדומים לנתחי בשר. כמובן שחלק מהמוצרים האלה ניתן לעשות בבית או להזמין אצלנו אם אין כוח וזמן. טופו ביתי הרבה יותר טעים ובא במרקם רצוי שיכול לשמש גם כגבינה למילוי מאפים וגם כתוספת חלבון בתבשיל או הקפצה.
אצות ים הן גם מוצר חשוב להשלמה אשר עשיר ביוד,ברזל,חלבון ועוד מגוון מינרלים חשובים. ישנו מגוון רחב של אצות כמו וואקמה,ארמה,נורי,קומבו ועוד…
האצות נכנסות מעולה למנות אסייתיות וסלטים. אצת קומבו משפרת כל ציר ומרק ומכניסה לו טעם של ים וסמיכות.
Comments