חיפוש
  • Evgeni Z.

חומרי הדברה - הקטנת הנזק



לצערנו לא תמיד ניתן לקנות הכל אורגני, וכל התוכניות על של חומרים מוזרים באוכל שלנן מתסכלות. מה אנחנו יכולים לעשות כדי להקטין את כמותם?


קישואים, מלפפונים וחצילים -

מומלץ לקלף. מלפפון עדיף שיהיה בהיר, צבע כהה מרמז על כמות גדולה מידי של חומרים. לכולם לגזור חלק מגדול מאזור הרגית, שם יש ריכוז הכי גבוהה.


ירק (חסה, פטרוזילה, כוסברה ועוד) -

לחתוך יותר מהגבעולים ולהשרות במים עם קצת חומץ למשך חצי שעה.


כרוב -

רוב החומרים מתרכזים בעלים העליונים ובמרכז. מומלץ לא להשתמש בחלקים האלה.


תפו"א -

חומרי הדברה מתרכזים מתחת לקליפה ובמרכזה. מומלץ לקלף שכבה כפולה. ולא מומלץ להשתמש במי הבישול לשימושים נוספים.


עגבניות -

כמה שהקליפה יותר עבה, כך היא מכילה יותר חומרי הדברה. אם יש אפשרות לקלף, תמיד עדיף (במיוחד שבקליפה של עגבניה אין שום ערך תזונתי בכלל).

אל תשתמשו בעגבניות שלא הבשילו עד הסוף. אזורים בהירים ולבנים גם כן מצביעים על כמות גדולה של חומרי הדברה.


ענבים -

השריה במי חומץ ושטיפה טובה די עושים את העבודה.


אבטיח -

קניה של אבטיח חתוך בכללי פחות מומלצת, אתם יכולים להיות בטוחים שיש שם כבר כמות עצומה של חיידקים שמתרבים.

פסים צהובים ובהירים באבטיח מצביעים על כמות גדולה של חומרי הדברה.

בדיקת אמינות הצבע: שימו חתיכה של אבטיח בכוס מים, אם המים נצבעו, זה אומר שגם האבטיח.


תפוחים ואגסים -

פרי חלק ומבריק מסמל שהוא עבר עיבוד על קליפתו, גם כדי לתת לו מראה יותר מפתה וגם כדי לשמור על חיי מדף. אם כבר קניתם, אז מומלץ לקלף.


שורשים כמו גזר, סלק, צנונית -

רוב חומרי הדברה נמצאים בחלקים העליונים של השורש, הקרובים לגבעול. על תתקמצנו לחתוך כמה שיותר. החלק הירוק בתוך הגזר מצביע על כך שבאזור הזה יש ריכוז גבוהה של החומרים .


3 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול